in

Περίεργα ταλέντα που δίνουν χρήμα (Φωτογραφίες)

graduation cap and cash roll, closeup

Οι υποτροφίες, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι φοιτητές, δεν είναι για τον καθένα, καθώς απαιτούν πολύ καλούς βαθμούς, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ενώ δεν αποκλείεται να πρέπει να πέσετε με τα μούτρα στο διάβασμα για να τη διεκδικήσετε!

Ωστόσο, οι υποτροφίες δεν εξαντλούνται εκεί! Αντίθετα, υπάρχουν οργανισμοί, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σας δώσουν αρκετά χρήματα χωρίς να ζητούν σαν αντάλλαγμα άριστους βαθμούς! Αντίθετα, αυτό που ζητούν είναι ταλέντο σε συγκεκριμένους τομείς, ή ακόμη και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που λίγοι μόνο κατέχουν.

Δείτε ορισμένες από τις πιο ασυνήθιστες υποτροφίες που μάλλον λίγοι μπορούν να διεκδικήσουν…

Το πλεονέκτημα του να είσαι αριστερόχειρας
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (1)Στα ελληνικά σχολεία, τις παλιότερες εποχές, το να είναι κανείς αριστερόχειρας σήμαινε ξύλο και απειλές προκειμένου να μάθει να γράφει με «το καλό χέρι».

Ωστόσο, σήμερα, όσοι γράφουν με το αριστερό μπορεί να φανούν εξαιρετικά τυχεροί, καθώς το κολλέγιο Juniata στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ δίνει υποτροφίες ύψους 1.000 έως 1.5000 δολαρίων το χρόνο, αποκλειστικά και μόνο σε αριστερόχειρες με τους καλύτερους βαθμούς κάθε χρόνο. Σύμφωνα μάλιστα με πρώην διευθυντή του οικονομικού σχεδιασμού για μαθητές, το κολλέγιο ούτε καν ελέγχει αν όσοι υποβάλουν αίτηση είναι πράγματι αριστερόχειρες!

 Η ανταμοιβή για τους βοηθούς γκολφέρ
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (2)Στην ορολογία του γκλοφ, «κάντυ», ονομάζεται αυτός που έχει το μάλλον άχαρο καθήκον να κουβαλά την τσάντα και τα μπαστούνια του γκολφέρ, καθώς και να δίνει συμβουλές και να συμπαρίσταται στον αθλητή. Όμως, η ένωση γκοφλ, Western Golf Association, προσφέρει την υποτροφία Chick Evans Caddy σε όσους έχουν κάνει «κάντυ» για τουλάχιστον 2 χρόνια!

Η «δικαίωση» όσων πιστεύουν σε φαντάσματα
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (3)Το Gilbert Roller Fund προσφέρει μέχρι και 10.000 δολάρια σε ένα άτομο που ασχολείται με την παραψυχολογία, όπως όσους επικοινωνούν με πνεύματα και σε κυνηγούς φαντασμάτων.

Βρείτε πώς θα νικήσετε τα ζόμπι και κερδίστε 2.000 δολάρια
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (4)Ο ιστότοπος ScholarshipExperts.com «τρέχει» ορισμένους άκρως ενδιαφέροντες διαγωνισμούς υποτροφιών για συγγραφείς δοκιμίων. Η υποτροφία «Zombie Apocalypse» προσφέρει 2.000 δολάρια σε αυτόν που θα γράψει το καλύτερο σχέδιο επιβίωσης σε επίθεση… ζόμπι! Από την άλλη η υποτροφία «Fifth Month» δίνει 1.500 δολάρια σε όποιον γράψει την καλύτερη ιστορία για τον αριθμό 5!

Υποτροφία για πρωταθλητές… στους βόλους
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (5)Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα θυμούνται το κλασικό παιδικό παιχνίδι με τους βόλους! Γνωρίζατε, όμως, ότι στις ΗΠΑ οι καλύτεροι του παιχνιδιού μπορούν να κερδίσουν χρήματα από τη δραστηριότητα αυτή;

Οι νικητές του Εθνικού Πρωταθλήματος Βόλων των ΗΠΑ, λαμβάνουν υποτροφία από 500 έως 2.000 δολαρία! Ωστόσο, για να συμμετάσχει κανείς στο τουρνουά πρέπει να είναι από 8 έως 14 ετών.

Δέκα χιλιάδες για τους καλύτερους στη μαγειρική… με αποφάγια
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (6)Οι καλύτεροι μάγειρες στον κόσμο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρουν είτε υποτροφίες, είτε θέσεις εργασίας σε μαγειρικές σχολές κι εστιατόρια. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τα κατάφερναν εξίσου καλά στην υψηλή τέχνη της γαστρονομίας, αν ήταν αναγκασμένοι να μαγειρέψουν… με αποφάγια!

Όσοι όμως πιστεύουν ότι μπορούν να το καταφέρουν, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στο Culinary Institute της Αμερικής. Το ίδρυμα διοργανώνει το διαγωνισμό Top Turkey Scholarship, δίνοντας 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να γράψει την καλύτερη συνταγή με αποφάγια της γιορτής των Ευχαριστιών!

Υποτροφία για φοιτήτρια, μόνη, χωρίς αυτοκίνητο, που ζει στην πανεπιστημιούπολη
Portrait Of Young Woman StudyingΆκρως ιδιόρρυθμες είναι οι προϋποθέσεις για να διεκδικήσει κάποιος (ή μάλλον κάποια) την υποτροφία «Alice Mcarver Ratchford» στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας στο Greensboro. Η συγκεκριμένη υποτροφία δίνεται μόνο σε προπτυχιακές φοιτήτριες, που ζουν σε πανεπιστημιούπολη, δεν κατέχουν αυτοκίνητο και δεν έχουν ερωτικό σύντροφο! Μάλιστα, η συγκεκριμένη υποτροφία χορηγείται μόνο εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις και φυσικά παύει μόλις εκλείψει κάποια από αυτές!

Χρήματα σε όσους έχουν το σωστό όνομα (και θρησκεία)
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (8)Εάν το όνομά σας είναι «Ζολπ», είστε Καθολικός, και τυχαίνει να φοιτάτε στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο, συγχαρητήρια! Μπορείτε να διεκδικήσετε την «υποτροφία Zolp»! Πληροφορίες ότι οι υπεύθυνοι δεν βρίσκουν κανέναν να δώσουν την υποτροφία, ελέγχονται ως ανακριβείς!

Είκοσι χιλιάδες δολάρια για τους παντογνώστες των συστημάτων πυρόσβεσης
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (9)Πόσα γνωρίζετε για τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης και ειδικότερα για τις κεφαλές που βλέπουμε τοποθετημένες στα ταβάνια γραφείων και δημόσιων κτηρίων; Εάν πραγματικά πιστεύετε ότι κατέχετε το σύστημα που ρίχνει το νερό σε περίπτωση φωτιάς, τότε μπορείτε να διεκδικήσετε 20.000 δολάρια! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υποβάλλετε αίτηση για την υποτροφία Fire Sprinkler Association και να απαντήσετε σωστά σε ένα κουίζ πολλαπλής επιλογής!

Πληρωθείτε παίζοντας… paintball
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (10)Εάν από την άλλη, η έφεση σας είναι στο paintball, τότε μπορείτε να διεκδικήσετε την υποτροφία Bob Gurnsey η οποία δίνεται στους καλύτερους παίκτες του δημοφιλούς παιχνιδιού. Για να είμαστε δίκαιοι, ας σημειώσουμε πως στις προϋποθέσεις της συγκεκριμένες υποτροφίας για μαθητές Λυκείου περιλαμβάνεται και βαθμός άνω του 70% (3.0 GPA) και είσοδος σε σχολή 2 ή 4 χρόνων.

Λεφτά για επιδέξιους ράφτες
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (11)Εάν το πλέξιμο και το ράψιμο είναι το δυνατό σας σημείο, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή για το διαγωνισμό «Make It With Wool» (Κάντε το με Μαλλί). Οι τρεις τυχεροί που θα ράψουν το καλύτερο ρούχο αποκλειστικά και μόνο από μαλλί, θα κερδίσουν 3 υποτροφίες μεταξύ 1.000 και 2.000 δολαρίων!

Κέρδη για τους φαν του «καρναβαλιού»
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (12)Το ισοδύναμο του καρναβαλιού, στην Αμερική είναι το Χάλογουιν. Η εταιρεία Wholesale Halloween Costumes διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμό με υποτροφία 500 δολαρίων. Κάθε χρόνο το θέμα αλλάζει, αλλά πρόσφατα για να την κερδίσει κάποιος έπρεπε να σκαλίσει την καλύτερη κολοκύθα.

Υποτροφίες για τους άσσους του skate
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (13)Στην Αμερική, υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί που χορηγούν υποτροφίες για τους καλύτερους νεαρούς στο skateboard. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η οργάνωση Go Skateboarding Foundation.

Στολίστε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο και κερδίστε χιλιάδες δολάρια
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (14)Το 2004, η αμερικανική οργάνωση National Christmas Tree Association, προκήρυξε υποτροφία με την ονομασία «Βοηθήστε τον Άγιο Βασίλη να βρει το τελειότερο αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο». Ο νικητής κέρδισε 10.000 δολάρια για το δέντρο που είχε στολίσει!

Η πρό(σ)κληση του FBI
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (15)Εσείς πόσα γνωρίζετε για το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ ή αλλιώς FBI; Εάν πιστεύετε στον εαυτό σας, μπορείτε πάντα να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής στην υποτροφία FBI Common Knowledge που χορηγεί 250 δολάρια. Για να την πάρετε, πρέπει να απαντήσετε σε ένα κουίζ που, σωστά καταλάβετε, περιλαμβάνει ερωτήσεις για το Γραφείο Ερευνών.

25.000 δολάρια για το καλύτερο… σάντουιτς
perierga-talenta-pou-dinoun-chrima (16)Λατρεύετε τα σάντουιτς; Σας αρέσει να τα γεμίζετε με πολύπλοκες γαστριμαργικές δημιουργίες; Τέλεια! Τότε μπορείτε να διεκδικήσετε υποτροφία ύψους 25.000 δολαρίων για τις σπουδές σας, στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού «Πιο Δημιουργικό Σάντουιτς» του Jif.

Ενδεικτικά, ο τελευταίος νικητής, είχε δημιουργήσει το «Κρατσανιστό, Κρεμώδες, Ονειρικό Σάντουιτς» (Crunchy Creamy Dreamy Finger Sandwich), το οποίο περιείχε σαβαγιάρ, κρέμα γάλακτος, λεπτά κουλούρια (pretzel), , τυρί μασκαρπόνε, και φυστικοβούτυρο Jif.

What do you think?

29 Points
Upvote Downvote

Written by Axioperiergos

i agria omorfia tis skotias timelapse vinteo

Η άγρια ομορφιά της Σκωτίας… (Timelapse Βίντεο)

entiposiaki epidixi enos boeing 787 9 dreamliner

Εντυπωσιακή επίδειξη ενός Boeing 787-9 Dreamliner (Βίντεο)