in

Οι χαμένες Μελέτες του Νίκολα Τέσλα (Βίντεο)

Καθώς τα χρόνια περνούν, η ζωη ενός άνδρα με το όνομα Νίκολα Τέσλα (1856-1943), που ήταν Σερβοαμερικάνος Εφευρέτης, ένας επαναστάτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γίνεται ολοένα και περισσότερο αινιγματική, και το ίδιο συμβαίνει και με το μυστήριο που τον περιβάλλει.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι εργασίες και η κληρονομιά του βρίσκονται παντού τριγύρω μας. Η δική του εφεύρεση- το εναλλασσόμενο ρεύμα και τα σήματα τηλεχειρισμού βρίσκονται σχεδόν σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιούμε.

Το τι συνέβη σε όλες του τις σημειώσεις όταν ο Τέσλα πέθανε παραμένει άγνωστο. Σκορπίστηκαν στους 5 ανέμους, και μαζί τους όλη η ανθρώπινη γνώση και καινοτομία διασκορπίστηκε.

Κάποιος βέβαια στην πραγματικότητα κατείχε και ερεύνησε την μελέτη του σχετικά με την “δέσμη σωματιδίων” ή το «σχέδιο ακτίνα θανάτου» μετά το τέλος της ζωής του. Το πεντάγωνο ισχυρίζεται πως όντως κατείχαν για κάποιο διάστημα την συγκεκριμένη μελέτη, όμως μετά από καιρό την «έχασαν».

Το βίντεο παρακάτω αναφέρει πως όντως το πεντάγωνο υιοθέτησε τομείς κλειδιά από την τεχνολογία του Τέσλα μετά θάνατον, όμως το μυστήριο ξεκινά με αυτή την διαπίστωση.

Και πέρα από το γεγονός αυτό, κανένας μέσος μαθητής δεν έχει ακούσει το όνομά του,τα βιώματά του και την απίθανη επιστήμη του. Ο κόσμος μας κυριολεκτικά λειτουργεί μέσω των εφευρέσεων του. Γιατί όμως δεν είναι όσο διάσημος θα έπρεπε;

Το πρώτο πράγμα που συνέβαλλε σε αυτό ήταν πως ο Τόμας Έντισον τον μισούσε θανάσιμα και οι εταιρείες του είχαν την ισχύ να προπαγανδίσουν και εν τέλει να σπιλώσουν την φήμη του, όπως και έκαναν.

Μία άλλη πιο ενδιαφέρουσα θεωρία λέει πως το Πεντάγωνο όχι μόνο ήταν ικανό να κατανοήσει τις μελέτες του, αλλά τις χρησιμοποίησαν κιόλας μη θέλοντας να γνωρίζουμε κάτι τέτοιο. Για αυτό και επιχείρησαν να εξαφανίσουν τον Τέσλα από την Ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης.

Αυτό βέβαια είναι γεγονός. Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον σύγχρονο κόσμο είναι για όλους τους πρακτικούς λόγους σχεδόν άγνωστος στις ημέρες μας.

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα που περιλαμβάνουν τον Νίκολα τέσλα είναι το τι συνέβη στις μελέτες του μετά τον θάνατό του το 1943. Ακριβώς πριν τον θάνατό του με την έγερση του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου ισχυρίστηκε πως είχε τελειοποιήσει την αποκαλούμενη ακτίνα θανάτου (Death Beam).

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα ήταν λογικό οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών να ενδιαφερθούν για τις επιστημονικές του ιδέες που προφανώς εμπεριείχαν την δημιουργία όπλων. Και φυσικά ανησύχησαν πως οι ιδέες του θα έπεφταν στα χέρια των δυνάμεων του Άξονα.

Το επόμενο πρωί από τον θάνατο του εφευρέτη, ο ανιψιός του Σάβα Κοσάνοβιτς έτρεξε στο δωμάτιο του θείου του Στο ξενοδοχείο New Yorker. Ήταν ένας ανερχόμενος Γιουγκοσλάβος αξιωματούχος που ήταν ύποπτος για διασυνδέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα στην χώρα του.

Ώσπου να φτάσει στο δωμάτιο το άψυχο κορμί του Τέσλα είχε μεταφερθεί και ο ανιψιός του υποπτεύθηκε πως κάποιος είχε ψάξει τα προσωπικά του αντικείμενα. Τεχνικές Μελέτες είχαν κάνει φτερά καθώς και ένα μαύρο σημειωματάριο που εκείνος γνώριζε πως ο θείος του κατείχε. Ένα σημειωματάριο με εκατοντάδες σελίδες, αρκετές από τις οποίες είχαν τον τίτλο «Κυβέρνηση».

Ο Βοηθός Διευθυντή του FBI , Ο P.E.Foxworth κλήθηκε να ερευνήσει. Σύμφωνα με εκείνον η κυβέρνηση ενδιαφερόταν έντονα για την κατάκτηση των εργασιών του Τέσλα. Δύο μέρες μετά τον θάνατο του τέσλα οι εκπρόσωποι του Γραφείου Ξένης περιουσίας εισέβαλαν στο δωμάτιό του και κατάσχεσαν ότι υπήρχε στην κατοχή του.

What do you think?

29 Points
Upvote Downvote

Written by Axioperiergos

pos miazi peripou i zoi mas me ta smartphones

Πως μοιάζει περίπου η ζωή μας με τα Smartphones (Βίντεο)

to taxidi enos ntonat sto diastima

Το «ταξίδι» ενός ντόνατ στο διάστημα (Βίντεο)