in

Οι 10 πιο θανατηφόροι στρατοί στον κόσμο

Με λίγα λόγια, η παρακάτω λίστα σας παρουσιάζει τους 10 πιο θανατηφόρους στρατούς στον κόσμο με βάση τις απώλειες των θυμάτων τους τα τελευταία είκοσι χρόνια.

10. Πακιστάν

pakistan-army

Το 2004 το Πακιστάν κήρυξε τον πόλεμο κατά του ισλαμισμού και άρχισε μία αιματηρή διαμάχη που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Με τη βοήθεια των Αμερικανών συμμάχων, το Πακιστάν έχει σκοτώσει χιλιάδες εξτρεμιστές και έχει απελευθερώσει περιοχές που κάποτε ήταν υπό τον έλεγχο τρομοκρατών. Το Πακιστάν έχει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο, με πάνω από μισό εκατομμύριο προσωπικό, καθώς και πάνω από 3.000 άρματα.

9. Σομαλία

somali-army

Η Σομαλία είναι μία από τις πιο εμπόλεμες χώρες στον κόσμο με τον εμφύλιο πόλεμο της ήδη να κρατάει δεκαετίες. Τεράστια τμήματα της χώρας κρατούνται από αντάρτες και κάποιες μικρές περιοχές ελέγχονται από την αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Παρόλα αυτά οι επίσημες κυβερνητικές δυνάμεις ανακτούν συνεχώς εδάφη από τους αντάρτες. Υπολογίζεται ότι αυτός ο πόλεμος έχει κοστίσει τη ζωή περίπου σε πάνω από 300.000 ανθρώπους τα τελευταία 20 χρόνια.

8. Γαλλία

french-army

Η Γαλλία διαθέτει έναν από τους πιο καλά εκπαιδευμένους στρατούς στον κόσμο. Ξοδεύουν πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις στρατιωτικές δαπάνες. Ο Γαλλικός στρατός είναι ένας από τους πιο ισχυρούς στην Ευρώπη. Οι γαλλικές δυνάμεις πρόσφατα έδωσαν ισχυρό παρόν στο Μάλι και σε άλλες περιοχές με σκοπό την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Τα γαλλικά βομβαρδιστικά βοήθησαν επίσης τη Λιβύη στην καταπολέμηση του Καντάφι.

7. Ισραήλ

israeli-army

Αν και το Ισραήλ είναι μία μικρή χώρα με μόλις οκτώ εκατομμύρια κατοίκους, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση σχεδόν με όλους όσους την περιτριγυρίζουν. Αυτό την έχει κάνει να αναπτύξει ένα σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο στρατό με πάνω από 100.000 προσωπικό συμπεριλαμβανομένων τριών χιλιάδων οκτακοσίων αρμάτων και με δυνάμεις αέρος ικανές να βομβαρδίσει στόχους που βρίσκονται ως και 1610 χιλιόμετρα μακριά. Η Αμερική βοηθάει το Ισραήλ δαπανώντας δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές του ανάγκες.

6. Ρωσία

russian-army

Η Ρωσία κληρονόμησε ένα μεγάλο μέρος του πανίσχυρου σοβιετικού στρατού της όταν τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος. Για πολλά χρόνια δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει έναν τέτοιο τεράστιο στρατό. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει αρχίσει να δαπανά δισεκατομμύρια για να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της. Οι πρόσφατη δράση της στην Τσετσενία τη Γεωργία και την Ουκρανία, έχει δείξει στον κόσμο ότι εξακολουθεί να είναι μία υπολογίσιμη δύναμη.

5. Ηνωμένο Βασίλειο

united-kingdom-army

Το Ηνωμένο Βασίλειο κάποτε ήταν η μεγαλύτερη υπερδύναμη του κόσμου. Εξακολουθεί όμως να παραμένει μία τεράστια δύναμη. Με τις δαπάνες για τις στρατιωτικές της δυνάμεις να ανέρχονται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ότι πιο προηγμένο υπάρχει στον κόσμο σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Πρόσφατα μάλιστα ενεπλάκη στην εισβολή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν στέλνοντας χιλιάδες στρατιώτες στα μέτωπα του πολέμου.

4. Βόρεια Κορέα

north-korean-army

Με τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ η βόρεια Κορέα έχει έναν τεράστιο στρατό με πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργό και 8 εκατομμύρια εφεδρικό προσωπικό αντίστοιχα. Η βόρεια Κορέα βρίσκεται πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας για να αμυνθεί ενάντια σε οποιαδήποτε δύναμη θελήσει να την απειλήσει. Παρά το ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δαπανά σχεδόν το 15% του ΑΕΠ της σε στρατιωτικές ανάγκες, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

3. Συρία

syrian-army

Ο Συριακός εμφύλιος πόλεμος έχει δείξει στον κόσμο ότι ο Συριακός στρατός είναι ένας από τους πιο αδίστακτους και θανατηφόρους στον κόσμο με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 200.000. Φημολογείται επίσης ότι η Συρία κάνει χρήση χημικών όπλων ενάντια μέχρι και του ίδιου του λαού λόγω των συνεχόμενων επιθέσεων των ανταρτών.

2. Κίνα

chinese-army

Η Κίνα ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. Για αυτό το λόγο έχει τετραπλασιαστεί το στρατιωτικό προϋπολογισμό της την τελευταία δεκαετία. Έχει τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο με 2,2 εκατομμύρια προσωπικό και όπως όλα δείχνουν σχετικά σύντομα θα έχει και το ο πιο προηγμένο, καθώς επεκτείνει συνεχώς το ναυτικό και την πολεμική αεροπορία της για να φτάσει στην Αμερική. Η Κίνα φαίνεται πλέον ότι είναι σε θέση να ανατρέψει την ισορροπία των παγκόσμιων δυνάμεων όπως την ξέραμε κάποτε.

1. ΗΠΑ

us-army

Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παραμένουν η κορυφαία στρατιωτική δύναμη στον κόσμο παρά την κυριαρχία της τις τελευταίες δεκαετίες. Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ισχύ της όποτε θέλει σχεδόν οπουδήποτε θελήσει ανά τον κόσμο. Με πάνω από 100 βάσεις στον πλανήτη είναι σε θέση να επέμβει στρατιωτικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οπουδήποτε. Έχει στην κατοχή της εκατοντάδες βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, 10 αεροπλανοφόρα, και έναν στρατό που αριθμεί πάνω από ένα εκατομμύριο προσωπικό. Παρά τις προκλήσεις που δέχεται από τη Ρωσία και την κίνα παραμένει τεχνολογικά ανώτερη δύναμη με τα πιο προηγμένα όπλα στην κατοχή της και αυτό να την καθιστά τη μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως με ευθύνες για πάρα πολλούς πολέμους των τελευταίων δεκαετιών.

What do you think?

30 Points
Upvote Downvote

Written by Axioperiergos

Epic Car Wash Crash

Επικό τρακάρισμα σε πλυντήριο αυτοκινήτων (βίντεο)

russian fishermen find sea lion

Ρωσικό αλιευτικό βρήκε μία τεράστια έκπληξη στα δίχτυα του (Βίντεο)