in

Amish: Οι άνθρωποι που ζουν στο παρελθόν!

Ίσως τους έχετε ακούσει ή κάποια απίθανη θεωρία που να σχετίζεται με αυτούς… η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος ζωής τους προκαλεί πολλά ερωτήματα στους “απέξω”! Οι Amish της αμερικανικής επαρχίας είναι μια θρησκευτική ομάδα ανθρώπων, (βασικά πολλές καθώς ζουν σε διάφορες περιοχές), που επέλεξε να ζει διαφορετικά και αυτή η επιλογή τους έχει γεννήσει πολλές θεωρίες για τον “μυστικιστικό” τρόπο ζωής τους και έχει εξάψει την φαντασία πολλών!

amish_2065730b

Απόλυτα φυσικό θα έλεγα καθώς η εικόνα ανθρώπων ντυμένων με ρούχα εποχής που μοιάζουν βγαλμένα από κάποια χολιγουντιανή ταινία, που κυκλοφορούν με άμαξες που τις σέρνουν άλογα και δεν συναλλάσσονται πέρα από κάποια εμπορικά πάρε δώσε με τον υπόλοιπο πληθυσμό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη!!

Ποια είναι όμως στην πραγματικότητα αυτή η ομάδα που επέλεξε να ζει στον παρελθόν;

Οι Amish είναι μια παραδοσιακή χριστιανική ομάδα γνωστοί για την απλή ζωή τους,τον απλό ρουχισμό τους και την απροθυμία τους να υιοθετήσουν τις ανέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας .

Lancaster_County_Amish_03

Η ιστορία του ναού Amish ξεκίνησε με ένα σχίσμα στην Ελβετία μέσα σε μια ομάδα της Ελβετίας και της Αλσατίας Anabaptists το 1693 υπό την ηγεσία του Jakob Ammann . Εκείνοι που ακολούθησαν Ammann έγιναν γνωστοί ως Amish.

Στις αρχές του 18ου αιώνα, πολλοί Amish μετανάστευσαν στην Πενσιλβανία για διάφορους λόγους. Σήμερα, οι πιο παραδοσιακοί απόγονοι των Amish συνεχίζουν να μιλούν γερμανικά που ονομάζονται Ολλανδικά της Πενσιλβανία. Αλλά δεν διαμένουν μόνο σε αυτή την περιοχή πια. Εκτιμούν την αγροτική ζωή , τη χειρωνακτική εργασία και την ταπεινότητα.

Μέλος της εκκλησίας Amish γίνεται κάποιος Amish με την βάπτιση που πραγματοποιείται μεταξύ των ηλικιών 16-25.Τα μέλη προέρχονται από παιδιά ήδη μελών, δεν είναι σύνηθες να γίνονται μέλη άτομα που δεν μεγάλωσαν Amish. Και αν και οι πλειοψηφία των απογόνων των Amish παραμένουν στην εκκλησία και ακολουθούν τον τρόπο ζωής των γονιών τους, δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

mg_1006

Μάλιστα υπάρχει ένα “τελετουργικό” που κάθε Amish έφηβος περνάει και είναι η δοκιμασία αυτή που καθορίζει αν θέλει να ζήσει την ζωή του ως Amish ή όχι. To Rumspringa παίρνει μέρος στην ηλικία 14-16 και τελειώνει με την βάπτιση του μέλους και την ενσωμάτωση του στην εκκλησία… αλλά όπως προείπα δεν επιστρέφουν όλοι. Κατα το Rumspringa οι νεαροί και νεαρές αφήνονται να εξερευνήσουν το έξω κόσμο και τους πειρασμούς του! Εκείνοι που θα τον απορρίψουν θα επιστρέψουν για να λάβουν την θέση τους στην εκκλησία των Amish, εκείνοι που θα αποδεχτούν δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

amish-illinois-arthur

Στην πραγματικότητα όσο περίεργοι κι αν φαίνονται και όσο κι αν μας προβληματίζουν οι κλειστές κοινωνίες τους και ο συντηρητικός τρόπος ζωής του, απλά οι Amish επέλεξαν να διαφορετικά από εμάς!

πηγή: travelstyle.gr

What do you think?

29 Points
Upvote Downvote

Written by Axioperiergos

oculus rift facebook

Τα παιχνίδια του Facebook μετά την αγορά της Oculus Rift από τον Zuckerberg

12chrono koritsi magos tis balas

12χρονο κορίτσι μάγος της μπάλας… τρέμε Μέσι! (Βίντεο)