in

10 γελοία λάθη σε ιστορικές ταινίες

Σχεδόν κάθε ταινία ακόμα και μια μεγάλη παραγωγή μπορεί να πέσει θύμα συνεχόμενων λαθών και ανακριβειών. Στις περισσότερες περιπτώσεις κάποια λάθη μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από το κοινό και κάποια άλλα όχι γιατί είναι τόσο ολοφάνερα και εντελώς γελοία. Συνήθως αναρωτιόμαστε πως περάσαν και από την διαδικασία  του μοντάζ.

Σας παρουσιάζουμε λοιπον 10 γελοία λάθη σε ιστορικές ταινίες.

10. Braveheart (1995)
Ο Μελ Γκίμπσον βλέπει τους Σκωτσέζους να φορούν τις σκωτσέζικες φούστες ταρτάν. Στην πραγματικότητα , φορούσαν χιτώνες χρώματος σαφράν στον πόλεμο . Η σκωτσέζικες φούστες δεν θεσπίστηκαν για τουλάχιστον άλλα 300 χρόνια.

9. Ποκαχόντας (1995)
Η Ποκαχόντας δεν είχε ειδύλλιο με τον Βρετανό John Smith , γιατί ήταν 11 ετών. Αργότερα απήχθη, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και παντρεύτηκε έναν εξαγωγέα καπνού.

8. Μάχη των Αρδεννών (1965)
Οι κινηματογραφιστές αντικατεστησαν το χειμερινό Βέλγιο με το εύκρατο κλίμα της Ισπανίας και χρησιμοποίησαν σύγχρονα Τανκς . Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ έδωσε συνέντευξη τύπου επικρίνοντας την ταινία .

7. Bonnie και Clyde (1967)
Ο δασοφύλακας Frank Hamer οργάνωσε την ενέδρα και την δολοφονία τους. Στην ταινία συλλαμβάνεται και ταπεινώνεται, η χήρα του μήνυσε τους κινηματογραφιστές για συκοφαντική δυσφήμιση.

6. Ο βαρυποινίτης του Αλκατράζ (1962)
Οι άνθρωποι ζήτησαν την αποφυλάκισή του Robert Stroud, λόγω της συγκινητικής απεικόνιση της ταινίας . Δεν αναφέρθηκε ότι μαχαίρωσε έναν συγκρατούμενό μέχρι θανάτου και πως ήταν λάτρης παιδικής πορνογραφίας.

5. A Beatiful Mind (2001)
Οι παραισθήσεις του John Nash ήταν καθαρά ακουστικές και όχι οπτικές . Επίσης , στην ταινία παρέλειψαν το γεγονός ότι είχε ένα παραμελημένο γιο και δραματική ομιλία του Νόμπελ δεν συνέβη ποτέ.

4. U – 571 (2000)
Ο Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ σχολίασε την ταινία λέγοντας πως είναι προσβολή για τους Βρετανούς ναύτες. Η ταινία U – 571 δείχνει τις ΗΠΑ και όχι Βρετανικό Ναυτικό να παίρνει τον μηχάνημα Enigma στο WW2.

3. The Social Network (2010)
Στην ταινία, ο Mark Zuckerberg το κίνητρο για να ξεκινήσει το Facebook ήταν όταν απορρίφθηκε από το δείπνο. Στην πραγματικότητα έβγαινε με τωρινή σύζυγό του πριν από την εμφάνιση του Facebook.

2. Ο Πατριώτης (2000)
Στην ταινία βλέπουμε τους Βρετανούς να καίνε μια εκκλησία με Αμερικανούς άμαχους στο εσωτερικό της. Ιστορικά αυτό συνέβη μόνο όταν οι Ναζί έκαψαν μια γαλλική εκκλησία γεμάτη από γυναίκες και παιδιά.

1 . Η γέννηση ενός έθνους (1915)
Αυτή η επική ταινία παρουσιάζει τους Αφρό-Αμερικανούς ως σεξουαλικά επιθετικούς και μη-ευφυείς, και παρουσιάζει την Κου Κλουξ Κλαν ως μια ηρωική δύναμη που είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στρατολόγησης.

What do you think?

29 Points
Upvote Downvote

Written by Axioperiergos

89827a064fc56f8073f2b3c0858ebbe4 L

Απίστευτο! Αντί για προίκα ζήτησε 1 εκατ. like στο Facebook, ένας πατέρας για την κόρη του!

Αξιολάτρευτο κορίτσι 5 ετών τραγουδάει το Own Side Now

Αξιολάτρευτο κορίτσι 5 ετών τραγουδάει το «Own Side Now» (Βίντεο)