in

10 απαγορευμένα νησιά που μπορούν να σε Σκοτώσουν (Φωτογραφίες)

Τα νησιά είναι το μέρος που επιλέγει κάποιος για να περάσει τις διακοπές του, όμως μερικά απ’ αυτά κρύβουν θανατηφόρους κίνδυνους.

Όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν νησιά τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα και δεν αποτελούν προορισμούς διακοπών.

10. Μιγιάκι Τζίμα
10-apagorevmena-nisia-pou-boroun-na-se-skotosoun (11)

Το νησί της νοτιοανατολικής Ιαπωνίας, Μιγιάκι- Τζίμα έχει “στοιχειωθεί” κυριολεκτικά από το ενεργό ηφαίστειο, του όρους Ογιάμα.

Βλέπετε βρίσκεται σε σημείο όπου τεκτονικές πλάκες που κατά καιρούς μετατοπίζονται, προκαλούν εκτόξευση θείου από το έδαφος. Το 1953, σημειώθηκε έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο 31 ατόμων. Το 2000, το επίπεδο του θείου που υπήρχε στην ατμόσφαιρα ήταν τόσο υψηλή που οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί.

Αν και το ηφαίστειο έχει να εκραγεί από το 2006, οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε αυτό, μόνο αν έφεραν μαζί τους μάσκες αερίου, διότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να εκτοξευθεί θείο στην ατμόσφαιρα.

9. Το νησί των φιδιών
10-apagorevmena-nisia-pou-boroun-na-se-skotosoun (10)

Όσοι φοβάστε τα φίδια, θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτό το νησί 430 τετραγωνικών μέτρων, 90 μίλια μακριά από τις ακτές της Βραζιλίας. Ο λόγος; Σε αυτό το κομμάτι γης,  υπάρχουν φίδια σε κάθε γωνιά και μάλιστα δεν πρόκειται για μικρά ερπετά. Η συγκέντρωση των φιδιών εκτιμάται σε, σχεδόν, 5 φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το νησί της χρυσής Οχιάς, όπως ονομάζεται, είναι το σπίτι της πιο δηλητηριώδους οχιάς στον κόσμο, με το όνομα Bothrops insularis. Η οχιά golden lancehead είναι από τα πιο θανατηφόρα φίδια του κόσμου και υπεύθυνη για το 90% των θανάτων, όλων όσων έχουν δαγκωθεί από φίδι στη Βραζιλία.

Το δηλητήριο της οχιάς είναι πολύ ισχυρό και δρα λιώνοντας τη σάρκα στην περιοχή του σώματος όπου έχει γίνει το δάγκωμα. Δεν προκαλεί εντύπωση πως προκειμένου να επισκεφτεί κανείς το νησί, θα πρέπει να πάρει ειδική άδεια και δεν θεωρείται το κατάλληλο για επίσκεψη.

8.Νησί Gruinard
10-apagorevmena-nisia-pou-boroun-na-se-skotosoun (9)

Βόρεια της Σκωτίας, το νησί Gruinard κατακτήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανάπτυξη και τη δοκιμή βιολογικών όπλων και ειδικότερα άνθρακα. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν ρίψη άνθρακα με ειδικές βόμβες σε πρόβατα που παρέμειναν στο νησί γι’ αυτό το σκοπό. Το 1945, μετά από δεκάδες δοκιμές, το Υπουργείο Εφοδιασμού έκρινε το νησί ακατάλληλο να κατοικηθεί τόσο από ανθρώπους, όσο και από ζώα.

Στη δεκαετία του ’80 η κυβέρνηση προσπάθησε να απολυμαίνει το νησί, ψεκάζοντάς το με θαλασσινό νερό και φορμαλδεΰδη για να σκοτώσει όλα τα μικρόβια. Αυτή η απολύμανση πέτυχε να καθαρίσει μόνο την επιφάνεια του εδάφους του νησιού, και δεν είναι γνωστό τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια. Πάντως το νησί το 1997 κρίθηκε ασφαλές.

7. Νησί  Bjørnøya, Bear Island
10-apagorevmena-nisia-pou-boroun-na-se-skotosoun (2)

Σε απόσταση 400 μιλίων από την ακτή του βορειότερου τμήματος της Βόρεια Ευρώπης, βρίσκεται το Bear Island, το νοτιότερο νησί του αρχιπελάγους Σβάρμπαρντ. Το συγκεκριμένο νησί είναι αρκετά απομακρυσμένο. Με άγονους γκρεμούς και χωρίς πόσιμο νερό το καθιστούν μη κατοικήσιμο για τους ανθρώπους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην περιοχή βυθίστηκε το πυρηνικού σοβιετικό υποβρύχιο Komsomolets, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Οι ειδικοί φοβούνται ότι υπάρχει διαρροή ραδιενεργού υλικού από τον αντιδραστήρα που αποτελεί σήμερα πρόβλημα της σοβαρής ρύπανσης του νησιού.

Περιστασιακά πάντως χρησιμοποιείται ως φυσικό καταφύγιο από τους επιστήμονες του Νορβηγικού Πολικού ινστιτούτου.

6. Νησί Μπουβέ
10-apagorevmena-nisia-pou-boroun-na-se-skotosoun (8)

Ο πάγος καλύπτει (πάνω από το 90% της γης καλύπτεται από έναν παγετώνα) ένα ηφαίστειο 1500 μίλια νοτιοδυτικά της Νότιας Αφρικής. Αρχικά αποτελούσε βρετανικό έδαφος που παραχωρήθηκε στη Νορβηγία το 1937. Το πλησιέστερο κατοικημένο μέρος, είναι το Ακρωτήριο Agulhas στη Νότια Αφρική, πάνω από 1400 μίλια βορειοανατολικά. Για αυτό το λόγο είναι και το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο.

Το νησί 19 τετραγωνικών μιλίων δεν έχει κατοικηθεί ποτέ από άνθρωπο. Ωστόσο είναι ο τόπος αναπαραγωγής για τα θαλασσοπούλια. Η Ανταρκτική φώκια επίσης αναπαράγεται στο νησί Μπουβέ. Η μέση θερμοκρασία στο νησί Μπουβέ είναι -1 βαθμός Κελσίου με ταχύτητα ανέμου 15 μίλια την ώρα. Αυτό το νησί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και σε περίπτωση που θέλει κάποιος να το επισκεφθεί, θα πρέπει να πάρει άδει από την Νορβηγική κυβέρνηση.

What do you think?

29 Points
Upvote Downvote

Written by Axioperiergos

autokinito xtypithike apo kerauno 01

Αυτό το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από κεραυνό… δείτε πως έγινε! (Φωτογραφίες)

ena kouneli pou den katalaveni apo chionostivades dite ti ekane

Ένα Κουνέλι που δεν καταλαβαίνει από χιονοστιβάδες… δείτε τι έκανε! (Βίντεο)